Zamówienia publiczne
Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: Usługa cateringu w ramach projektu z POKL działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego pt. „Patrzymy w Przyszłość”Drukuj informację Zamówienie publiczne: Usługa cateringu w ramach projektu z POKL działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego pt. „Patrzymy w Przyszłość”Szczegóły informacji
Usługa cateringu w ramach projektu z POKL działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego pt. „Patrzymy w Przyszłość”
Status: rozstrzygnięty
Tryb: nieograniczony
Rodzaj zamówienia: Usługi
Zamawiający: Zespół Szkół nr 1 im. Stanisława Staszica
Finansowanie: Środki UE
Nr UZP: 95106-2009
Termin składania ofert / wniosków: 2009-04-17 10:00:00
Termin otwarcia ofert / wniosków: 2009-04-17 10:30:00
Miejsce złożenia oferty: Zespół Szkół Nr 1 Im. Stanisława Staszica w Szczytnie, Księgowość , pokój nr 7c
Ogłoszono dnia: 2009-04-07 przez Dorota Sadowska
Treść:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 1 Im. Stanisława Staszica w Szczytnie, 12-100 Szczytno, ul. Mickiewicza 10, woj. Warmińsko -Mazurskie, tel. (089)624 2838, fax (089) 624 2838 w 31.
Adres strony internetowej zamawiającego:
www.biptest.warmia.mazury.pl/powiat_szczycienski
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja Samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringu w ramach projektu POKL pt. „ Patrzymy w Przyszłość ”.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Zamówienie obejmuje: usługę w ramach projektu POKL pt. „Patrzymy w Przyszłość ”.
2)Przez usługę cateringu rozumie się przygotowanie i dostarczenie posiłków (zupy, drugie danie, owoce,jogurt ,ciasto), ciepłych i zimnych napojów (herbata ,kawa soki,napoje ze słodką przekąską )dla uczestników projektu w siedzibie Szkoły .
3) Projekt realizowany jest w ramach Działania 9.2. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki i współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, budżetu państwa oraz budżetu samorządu terytorialnego.
4) Zajęcia edukacyjne w ramach projektu odbywają się do 30 czerwca 2010 r.
5) W zakres przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu wchodzić będzie przygotowanie, dostarczenie i serwowanie w czasie trwania projektu przez około 55 tygodni, około 10 000 posiłków .
6) Przedmiot zamówienia ma być realizowany dla grup młodzieży szkolnej, w wieku 15-20 lat .
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
55.32.10.00-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55.52.12.00-0 - Usługi dowożenia posiłków
.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu
z postępowania na podst. art. 24 ust.1 i 2 ustawy Pzp i spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp:
1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia;
3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Ocena spełniania warunków oparta będzie na zasadzie spełnia/ nie spełnia.
Zamawiający odrzuca ofertę, jeśli zajdą przesłanki, o których mowa w art. 89 ustawy Pzp.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania wymaganych przez Zamawiającego warunków Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty następujące dokumenty i oświadczenia:
1. Formularz ofertowy - wypełniony załącznik nr 6 do SIWZ
2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do
ewidencji działalności gospodarczej, jeśli odrębne przepisy wymagają wpisu do
rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie
wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert,
3. Oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy Pzp i że spełnia wymagania określone w art. 22 ust. 1 prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ
4. Wykaz przynajmniej 3 usług cateringowych z podaniem miejsca i daty wykonania -
załącznik nr 5 do SIWZ
5. Wykaz posiłków - załącznik nr 4 do SIWZ
6. Zaparafowany przez Wykonawcę wzór umowy (załącznik nr 2 do SIWZ) jako znak akceptacji warunków, na których Zamawiający zleci wykonanie zamówienia publicznego.
7.Zaświadczenie Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie cateringu.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biptest.warmia.mazury.pl/powiat_szczycienski
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Nr 1 Im. Stanisława Staszica w Szczytnie, ul. Mickiewicza 10 .
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.04.2009 godzina 10.00, miejsce: Zespół Szkół Nr 1 Im. Stanisława Staszica w Szczytnie,
Księgowość , pokój nr 7c.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Działanie 9.2.
Załączniki
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Starostwo Powiatowe w Szczytnie |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Dorota Sadowska |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2009-04-07 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Dorota Sadowska |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2009-04-07 13:51:09 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2009-04-07 13:51:45 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2009-05-13 09:42:49 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 5893 raz(y) |